***       Водещите вечерни новини       на 17 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 17 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! България няма да влезе в еврозоната на 1 януари. Засилване на европейската подкрепа за Украйна


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 17 февруари   

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани през днешния ден съдружниците да усилят военната си поддръжка за Украйна, с цел да подкрепят страната за нужното контранастъпление против Русия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Абсолютно би трябвало да интензифицираме нашата помощ и старания в помощ на съпротивата на украинския народ и армията му и да ги подпомогнем да стартират контраатака, която единствена може да даде опция за заслужаващи доверие договаряния, избрани от Украйна, от нейните управляващи и нейния народ “, сподели Макрон на Мюнхенската конференция по въпросите на сигурността.

***

Германският канцлер Олаф Шолц увери, че поддръжката на Германия за Киев – финансова, филантропична и военна, е замислена по този начин, че " да продължи дълго ", съобщи Франс прес.

„ Украинците бранят свободата си с цената на огромни жертви и с безусловно впечатляваща решителност “, акцентира Шолц.

Той даде обещание Германия и съдружниците ѝ да поддържат Киев „ до тогава, докато е належащо “.

***

Завой на 180 градуса, за наслада на неедин евразиец

***

След като президентът приказва за нарушение на решение на Народно събрание за помощта за Украйна, в този момент и служебното му държавно управление нарушава решение на Народно събрание. 

„ Днес българското държавно управление наруши решението на Народното събрание да се създадат всички стъпки по този начин, че България да стане пълновръстен член на еврозоната от 1 януари 2024 година Всички пояснения какво щяло да написа в конвергентния отчет на Европейска комисия са догатки “.

***

Телата на 18 бежанци бяха открити в петък в камион край софийското село Локорско. Сигналът в Министерство на вътрешните работи за зарязан товарен автомобил и група хора към него е постъпил към 14.15 ч. Няма данни за пътен случай. Камионът бил с търговски номера.

***

***

„ Премръзнали са, обезводнени. Не са се хранили, мокри и студени. Страдали са от липса на О2, не са се хранили. За всички има заплаха за живота “, разясниха лекарите за признатите мигранти.

От Военномедициска академия също оповестиха за медиите, че са приели потърпевши мигранти, като до 17.00 часа в Спешното поделение на лечебното заведение са докарани петима мъже.

***

12 дни след земетресението в Турция и повече от 40 000 починали, особено за Novini.bg приказва реанимационен екип от ВМА. Мария Борисова и младши серждант Илия Деков са част от българските спасители, които помагаха в засегнатите региони още от първия ден. 

***

Разрушително земетресение може да удари и най-големия град на Турция – Истанбул, през идващите седем години. Такава прогноза направи турския академик Начи Горур, представен от „ Хюриет “.

***

Детето събирало дълго време пари и съумяло да събере 335 лева В учебното заведение, където учи в село Давидково, по нейна самодейност е била оповестена акция за набиране на средства. Мирела оповестила, че подарява всичките си спестявания за потърпевшите.

Така с нейната сума средствата, които събрали като дарения в ОУ „ Свети Свети Кирил и Методий “, станали общо 575 лева

„ Разплака ни целия колектив. Каза че ги подарява, тъй като на нея не ѝ трябват. Казахме ѝ, само че нали ти трябват за закуска, а тя отговори, че закуска все ще има, а там имало хора, които имат потребност от тези парички “, сподели класният ѝ началник Славка Илийкова.

***

Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро беше осветена с цветовете на знамената на Турция и Сирия, съобщи „ Ройтерс ”.

Докато се сменяха излизаше обръщение „ Молете се за Турция и Сирия ”.

Над 42 000 са към този момент жертвите на земетресенията от 6 февруари.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР